iA


Dirigenten

Dirgent fanfare- en leerlingenorkest: Jilt Jansma

Ik ben blij om de nieuwe dirigent van Advendo Lintelo te zijn.
Door mijn vader, die ook dirigent was, kwam ik al op jonge leeftijd met allerlei muziek en blaasorkesten in aanraking. Ik ging met mijn vader mee en speelde in zijn orkesten. Daar is mijn liefde voor de HaFaBra-wereld geboren.
Tijdens mijn middelbareschooltijd heb ik meegespeeld in het Nationaal Jeugd(fanfare)korps o.l.v. Piebe Bakker. Dat was een inspirerende leerschool. Vervolgens ben ik naar het conservatorium in Zwolle gegaan waar ik tegelijkertijd trombone Klassiek, trombone Jazz, tenor-tuba en schoolmuziek gestudeerd heb. Daarna heb ik het Uitvoerend Musicus (Master) diploma trombone klassiek behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Mijn professionele carrière als musicus ben ik begonnen als vaste trombonist bij de fameuze radio Bigband de AVRO-Skymasters. Als trombonist ben ik de hele wereld rond geweest met concerttournees door Europa, USA, Afrika, Japan en Azië en ik heb masterclasses gegeven op de conservatoria van o.a. Kopenhagen, Helsinki, Gotenburg, Dresden, Manchester en Shanghai.

Op dit moment ben ik 1e trombonist van Het Gelders Orkest en ben daarnaast hoofdvakdocent trombone op de conservatoria van Groningen, Amsterdam, Arnhem en Zwolle.
Via Xpeditie Blaasmuziek, een samenwerking van het Prins Bernard Cultuurfonds en Musidesk, geef ik op uitnodiging bij orkesten in Overijsel en Gelderland workshops over intonatie & zuiverheid, over ritmiek en over lichte muziek & improvisatie. Sinds december 2018 ben ik projectleider van het symfonisch leerorkest SW-LO van het Graafschap College in Doetinchem.
Op het gebied van educatie heb ik samen met o.a. Jaap Kastelein, Joop Boerstoel en Tijmen Botma de methode Horen, Lezen & Spelen geschreven. En daarna met Jaap Kastelein en Michiel Oldenkamp ook nog de methodes Easy Steps en Samen Leren Samenspelen. Verder heb ik op vrijwel alle muziekscholen in Nederland een cursus Improvisatie voor muziekschooldocenten gegeven.
Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn studie HaFaBra-Directie bij Alex Schillings, Fried Dobbelstein en Harrie Janssen aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle.  
Ik ben naast dirigent van Advendo Lintelo ook dirigent van Fanfare DES in Nieuw-Dijk.
Ik merk dat ik mij als een vis in het water voel als ik een orkest dirigeer en ik hoop dat we samen een hele goede en leuke, muzikale tijd zullen beleven.

 

colinDirigent slagwerkgroepen: Colin Janssen
Graag wil ik me even voorstellen, mijn naam is Colin Janssen en sinds september 2015 ben ik werkzaam bij Advendo als leraar slagwerk en instructeur.
Hoe is het allemaal begonnen?
Ik ben begonnen op 5 jarige leeftijd bij schutterij St. Hubertus in Ulft met trommel lessen.

Op mijn 7e ben ik, op advies van de schutterij, naar Harmonie Ulft gegaan omdat je dan les kon volgen op de muziekschool in Doetinchem. Daar kreeg ik les van dhr. Jan Wissink, die ook werkzaam was op het conservatorium. Bij hem heb ik mijn muziek diploma’s A tot en met D gehaald en kreeg ik steeds vaker te horen dat ik erg talentvol was (ben…). Hij adviseerde mij naar het conservatorium te gaan. Dat heb ik gedaan en in 1993 ben ik afgestudeerd. De 5-jarige studie in Arnhem was een geweldige tijd en daarna ben ik gelijk gaan lesgeven. Eerst ben ik begonnen met mijn eigen school en daarna ook bij muziekverenigingen. Sinds 2000 ben ik bij de muziekschool Oost-Gelderland docent slagwerk/drums geworden. Ik heb dus van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, wat erg plezierig is.
Op dit moment geef ik les aan de muziekschool, mijn eigen drumschool en 6 muziekverenigingen waaronder dus Advendo. Hier verzorg ik de opleidingen voor nieuwe tamboers. Tevens geef ik elke zaterdag de slagwerkgroepen les.